Yrittäjyys Suomessa

Yrittäjyys Suomessa

Flytta till Norge

- Posted in Ingen kategori by

Jag ska flytta till Norge

Min arbetsgivare har verksamhet i Norge och nu har jag fått ett erbjudande att flytta till Oslo och bli en del av vårt team där. Jag kommer att jobba med försäljningen till våra kunder i Norge vilket jag tror kommer att bli bra. Jag gör samma sak idag fast i Sverige och jag tror inte att försäljning är speciellt annorlunda i Norge.

Mitt företag säljer mjukvara för logistik och våra kunder är ofta internationella så många av våra kunder i Norge är samma som i Sverige. Det finns ju såklart mindre lokala och nationella transportföretag men har ofta ett samarbete med en större aktör för att kunna erbjuda transporter över landsgränserna.

När man ska flytta till ett annat land så är det ju inte bara att packa ner sina saker och åka. Det är många saker man måste ha koll på och många praktiska saker som måste göras.

Min arbetsgivare har använt sig av ett företag som heter Alfa Moving och de ska hjälpa mig att flytta till Norge.

När man flyttar till ett annat land så måste man ha arbetstillstånd, visa, uppehållstillstånd med mera. Du måste ha ett bankkonto, vara försäkrad och så vidare. Då det är väldigt mycket att tänka på och hålla reda på är jag glad att vi har ett företag som hjälper oss med detta.

Alfa har även hjälp till med att fixa en lägenhet till mig i Oslo så jag har någonstans att bo.

Resten av året kommer att bli spännande och det ska bli väldigt intressant att se hur det känns att bo i Norge.

muutto Norjaan